2017-01-30 11:06:42

2016 un any de pel·lícula a Clos Pons

Passada la ressaca de les festes i la “cuesta de Enero”, quan ja hem tingut temps d’assimilar aquest any que acaba de deixar-nos i ens hem posat les piles per a començar amb força el 2017, és un bon moment per fer sumari de l’any.

El 2016 ha estat per a Clos Pons un any de creixement i apostes fortes, marcat per grans esdeveniments, col·laboracions, patrocinis, premis i nous productes. L’any 2016, el projecte vitivinícola de Grup Pons ha complert 10 anys i ho ha fet recollint premis i reconeixements arreu. A més a més el 2016 ha estat l’any en què Clos Pons ha presentat el seu primer cava, el FLOCS, així que a tenim amb què brindar per celebrar! Ens acompanyeu en aquest recorregut pels moments més destacats de l’any a Clos Pons?

Gastronomia

A Clos Pons som uns enamorats de l’alta gastronomia, i el 2016 ha estat un any gastronòmic 100% en el què hem organitzant esdeveniments de cuina de qualitat i maridatges únics. Sens dubte l’esdeveniment més important de l’any ha estat The essence of our roots un gran acte realitzat al Convent dels Àngels de Barcelona, dedicat a la cuina mediterrània maridada amb els nous productes de Grup Pons: els olis Fresh Crushed de safrà, menta i gingebre, i el nou cava FLOCS. El celler Clos Pons sovint s’ha convertit, també, en escenari de grans esdeveniments gastronòmics, com el Mediterranean Spirit, un sopar on la innovació i la tradició maridaven a la perfecció i el celler es va dividir en espais gastronòmics o experiències segons els vins que l’acompanyaven. També destaquem l’esdeveniment “Somni d’una nit d’estiu” on per acompanyar la presentació de la nova anyada de Sisquella, es va fer un sopar entre vinyes i sota la llum de la lluna. No podem deixar de parlar de les Pop-Ups Gastronòmiques, que van portar al prestigiós xef Ross Gibbens per primer cop a Espanya per cuinar al Celler Clos Pons; ni de les col·laboracions amb reconeguts cuiners i restaurants de Catalunya i Espanya: Anjalina Chugani, el Celler Can Roca, o la cuina basca de Sagardi.

 

 

Esport

El nostre compromís amb l’esport no ha fet més que créixer aquest any 2016. Hem creat esdeveniments com la Baco’s ride, una jornada dedicada a l’spinning amb la instal·lació de més de 100 bicicletes entre les vinyes, i hem consolidat fites com la 3ª edició Trail nocturna al Celler Clos Pons amb la participació de més de 400 runners. Hem donat suport a Clubs i activitats esportives a Lleida, com la Lliga Open de Padel Indoor Lleida, i tenim el nostre propi equip de corredors, Clos Pons Thai Runners, amb més de 100 membres.

 

 

Cultura

L’any 2016 ha estat també l’any de la cultura a Clos Pons. Ens hem convertit en el vi oficial de la Fira de Tàrrega, un dels esdeveniments culturals més importants de Lleida i Catalunya i un referent internacional pel que fa a les arts escèniques. Per expressar aquest compromís també amb la cultura, vam signar un conveni amb l’Ajuntament de Lleida per donar suport als actes culturals de la ciutat.

Els nostres vins també han acompanyat actes culturals en diferents àmbits com ara les jornades sobre periodisme “optimista” organitzades per l’iSE7, i el 20è aniversari de la dissenyadora de moda Teresa Helbig.

 

 

Responsabilitat Social Corporativa

A Clos Pons creiem en les persones, i en l’apartat de responsabilitat social corporativa aquest any ha estat de pel·lícula, i mai millor dit. Clos Pons ha estat patrocinador de la pel·lícula Rising Nepal, del director Miguel Ángel Tobías, un documental benèfic per a recollir fons per a la reconstrucció de Nepal després del terratrèmol. A l’estrena mundial del film a Barcelona, vam reunir més de 1500 persones, i més de 400 a Lleida, destinant tots els fons recollits a la Casa Tibet de Barcelona. Unes xifres que ens han fet créixer com a empresa amb compromís social i han augmentat el nostre desig de col·laborar i donar suport a iniciatives com aquesta, i a més petita escala també. És per això que aquest any hem col·laborat novament amb l’associació Down Lleida, hem ofert el nostre suport també a l’associació de famílies amb nens amb càncer AFANOC de Lleida i hem signat un conveni de col·laboració amb la recerca biomèdica a Lleida a través de IRB Lleida fundació Dr. Pifarré.

 

 

Premis i Distincions

Un any més, els nostres vins han recollit premis i reconeixements arreu del món, però el 2016 ha estat un any digne de recordar perquè l’empresa GRUP PONS, ha estat la guanyadora del premi PIME catalana, organitzat per la Vanguardia i el Banc Popular, a la millor PIME de Lleida. A Catalunya, el Sisquella ha estat guardonat amb el Bronze al millor vi blanc amb pas per bóta, i el 811 considerat el millor vi de la mostra de vins i caves de Catalunya segons l’enquesta als assistents a l’acte. Però els nostres vins també triomfen a fora de casa. Aquest es el llistat de “conquestes” aconseguides pels nostres vins!

 

 

Activitats i tallers

El celler s’ha convertit aquest any en un laboratori de propostes diferents i alternatives per al cap de setmana, on el vi no era sempre el protagonista. Hem organitzat tallers de cosmètica natural, tallers de manualitats infantils i pintacares, gimcanes familiars i passejades pel territori i fins i tot recorreguts amb Segway! Hem obert la veda per a que el nostre celler sigui un espai per gaudir-lo i per a que cada cop més, l’enoturisme sigui una de les nostres característiques destacades.

Xifres

Per acabar, unes quantes xifres per a fer balanç d’aquest any. Un any positiu, on s’han aconseguit moltes fites i s’han establert altres metes més altes on arribar. Els nostres vins estan presents a gairebé 40 països però voleu saber quantes copes de vins de Clos Pons s’han begut al món? O quants visitants internacionals han passat pel nostre celler?

Els nostres vins poden trobar-se a gairebé 40 països. Calculant la venta d’ampolles a restaurants i punts de venta, podem dir que en total s’han gaudit 1 milió de copes de vins de Clos Pons arreu del món! Pel celler han passat més de 2500 persones entre visitants professionals i visites guiades de cap de setmana, i tenint també en compte els esdeveniments que hem dut a terme, alguns tan multitudinaris com la Trail nocturna, en la qual van participar 400 persones.